Politiek

50PLUS wil rest van de campagne minder Henk Krol

Lijsttrekker heeft volgens voorzitter Jan Nagel 'af en toe een minder goede dag'

De agenda van 50PLUS-lijsttrekker Henk Krol is voor de rest van de verkiezingscampagne uitgedund. Het schema is in overleg met Krol aangepast, aldus 50PLUS-voorzitter Jan Nagel dinsdagmiddag tegenover het ANP.

Krol kwam tijdens de campagne een paar keer niet goed uit de verf. Bij tv-programma Pauw en Jinek haalde hij bijvoorbeeld de WAO en de AOW door elkaar. Ook ging hij in tegen de lijn van de partij. Zo sloot hij niet uit dat de AOW niet steeds met de lonen kan stijgen, mocht die weer teruggaan tot 65 jaar. Een welvaartsvast staatspensioen is echter hoofdzaak voor de partij.

Nagel benadrukt dat Krol als enig Kamerlid van 50PLUS heel veel in zijn eentje moet doen: “Dan heb je af en toe een minder goede dag.” De nummer 2 op de lijst, Léonie Sazias, is uitgevallen na een operatie.

Volgens Nagel blijft de partij achter Krol staan: “We zijn absoluut eensgezind. Er is grote bewondering voor Henk.”

Krol zelf verklaarde zijn fouten door erop te wijzen dat hij moe was en drukke dagen heeft. De recente mislukte optredens van de 50PLUS-lijsttrekker zijn niet zonder gevolgen gebleven. In de peilingen daalt de partij fors. Tot voor kort stond 50PLUS op negen tot tien zetels, nu op vijf of zes.

Kijk ook

VIDEO – Paul Witteman moet Lodewijk Asscher beschermen tegen ontketende Henk Krol

Jan Nagel haalt kastanjes uit het vuur voor Henk Krol: AOW-leeftijd kan wél welvaartvast verlaagd worden

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.