Politiek

Nog twee DBB-beveiligers geschorst, één van hen bewaakte Geert Wilders

24-02-2017 13:45

Er zijn nog twee DBB-beveiligers geschorst. Een van hen, Anouar El M. (39), was de directe beveiliger van Geert Wilders. Dat melden goed ingevoerde bronnen van De Telegraaf. Het zou gaan om een zeer groot witwasonderzoek. Naast Anouar is ook zijn broer Omar geschorst. Dat is vorig jaar gebeurd. Zijn exacte functie is onduidelijk. Dat schrijft de Telegraaf vrijdag.

Geert Wilders reageert op Twitter:

Update 14.51 – ‘Beveiligers zitten sinds eind 2015 betaald thuis’

Het nieuws rond de twee geschorste beveiligers van Geert Wilders betreft volgens de Nationale Politie ‘een oude zaak’. Daarmee zegt de politie de kwestie in perspectief te willen plaatsen.

Beide persoonsbeveiligers verrichten sinds eind 2015 geen werkzaamheden meer en zitten thuis, aldus een woordvoerster van de Nationale Politie in een reactie op de onthulling dat twee beveiligers van Geert Wilders op non-actief zijn gesteld omdat ze over de schreef waren gegaan. Dat nieuws volgde op de eerdere aanhouding afgelopen week van een politiemedewerker van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) wegens schending van zijn ambtsgeheim.

Beide geschorste agenten staan nog wel op de loonlijst van de politie. Dat gebeurde hangende het onderzoek naar strafbare feiten. In welk stadium dat onderzoek naar de agenten zich bevindt en hoe de arbeidsrelatie wordt afgewikkeld, kon de woordvoerster van de Nationale Politie niet zeggen.

Update 13.57 – Stef Blok: Twee schorsingen in 2015

In 2015 zijn twee mensen uit het beveiligingsteam van PVV-voorman Geert Wilders op non-actief gesteld. Dat zegt minister van Justitie Stef Blok vrijdag.

Lees ook

Telegraaf – Nog twee topbeveiligers DBB fout