TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Jan Nagel haalt kastanjes uit het vuur voor Henk Krol: AOW-leeftijd kan wél welvaartvast verlaagd worden

50PLUS voorzitter zet uitglijder lijsttrekker recht

50PLUS gaat niet tornen aan de stijging van de AOW, als die teruggaat naar 65 jaar. Uitlatingen van lijsttrekker Henk Krol, dat de uitkering niet steeds zal meestijgen met de lonen, waren niet ‘geheel correct’. Dat benadrukten partijvoorzitter Jan Nagel en Eerste Kamerlid Martin van Rooijen donderdag in Den Haag. De partij presenteerde daar de financiële onderbouwing van haar plannen voor de komende jaren.

Krol liet dinsdag blijken dat zijn partij bij een AOW met 65 jaar op de koop toeneemt dat de uitkering niet altijd meestijgt met de verdiende lonen. “Je moet af en toe kiezen uit een aantal kwaden“, zei Krol toen.

Nagel en Van Rooien legden donderdag uit dat de AOW-leeftijd wel degelijk welvaartsvast kan worden verlaagd naar 65, maar dat er dan wel extra maatregelen genomen moeten worden. Nagel over de uitspraken van Krol: “Hij had het anders moeten formuleren.”

Kijk ook

VIDEO – Paul Witteman moet Lodewijk Asscher beschermen tegen ontketende Henk Krol

ANP/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.