TPOok!

 
Politiek

VVD-jongeren teleurgesteld in wietstandpunt VVD

'Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde liberaler'

Tags: , ,

Terwijl de VVD in de Tweede Kamer tegenstemde, reageerde de VVD-jongerenafdeling JOVD opgetogen op het aannemen van de wietwet in de Tweede Kamer dinsdag. “Nederland viert feest”, juichte de JOVD.

De Tweede Kamer stemde met 77 tegen 72 stemmen in met het voorstel van D66 waarmee de teelt van cannabis wordt gedoogd. Het initiatiefwetsvoorstel moet een einde maken aan de praktijk waarbij wiet wel mag worden verkocht in een coffeeshop, maar niet geteeld of aangevoerd.

De liberale jongeren zeggen al 25 jaar te strijden voor legaliseren van de wietteelt. “De overheid kan in Nederland nu eindelijk de wietteelt slimmer gaan reguleren. Daarnaast kan er nu ook veel beter gecontroleerd worden op de kwaliteit van softdrugs. Een geweldige stap in de goede richting” zegt JOVD-voorzitter Rutger de Ridder in een communiqué.

De jongeren zijn teleurgesteld in moederpartij VVD, temeer omdat tijdens het afgelopen VVD-congres de leden met grote meerderheid vóór het slimmer reguleren van de wietteelt stemden.

Lees ook

VNL zorgt voor meerderheid: Tweede Kamer stemt in met D66 wietwet

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.