Voorbij het eigen gelijk
 
 
Buitenland

Bondskanselier Angela Merkel: ‘islam is niet de bron van terreur’

Roept Rusland en moslimlanden op tot samenwerking tegen terreur

Op de veiligheidsconferentie in München, met Amerikaanse vicepresident Mike Pence in het publiek, riep Merkel op tot samenwerking met Rusland in de strijd tegen islamitische terreur, aldus persbureau Reuters. Wel stelde zij dat islam zelf niet de bron van terreur is, en dat het van essentieel belang is om islamitische landen te betrekken in terreurbestrijding.

De islamitische terrorist Anis Amri reed in december vorig jaar op een Berlijnse kerstmarkt 12 mensen dood met een truck. In heel Europa worden al jaren aanslagen gepleegd door moslimextremisten en reizen honderden mensen af naar Syrië om zich aan te sluiten bij de terroristen van Islamitische Staat.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.