TPOok!

 
Buitenland

Bondskanselier Angela Merkel: ‘islam is niet de bron van terreur’

Roept Rusland en moslimlanden op tot samenwerking tegen terreur

Op de veiligheidsconferentie in München, met Amerikaanse vicepresident Mike Pence in het publiek, riep Merkel op tot samenwerking met Rusland in de strijd tegen islamitische terreur, aldus persbureau Reuters. Wel stelde zij dat islam zelf niet de bron van terreur is, en dat het van essentieel belang is om islamitische landen te betrekken in terreurbestrijding.

De islamitische terrorist Anis Amri reed in december vorig jaar op een Berlijnse kerstmarkt 12 mensen dood met een truck. In heel Europa worden al jaren aanslagen gepleegd door moslimextremisten en reizen honderden mensen af naar Syrië om zich aan te sluiten bij de terroristen van Islamitische Staat.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.