TPOok!

 
Politiek

Teevendeal – Fractievoorzitters SP, D66 en GroenLinks laten Mark Rutte nog niet met rust

Oppositie wil onderste steen boven over cruciale e-mail

SP, D66 en GroenLinks zijn in een papieren gevecht beland met minister-president Mark Rutte. Inzet: de cruciale e-mail met daarin de miljoenenbedragen van de Teevendeal zoals Fred Teeven zich die tot achter de komma herinnerde, terwijl het kabinet al die tijd volhield dat hij ‘onvoldoende herinneringen’ had. De inhoud van die mail is bekend, het gaat er om wie deze destijds kregen. En dat openbaarde Bas Haan van Nieuwsuur deze week: de drie belangrijkste mensen uit de inner circle van de premier: directeur-generaal Stephan Schrover van de Rijksvoorlichtingsdienst, plaatsvervangend directeur-generaal Bart van Poelgeest en de politiek assistent van de premier, Sophie Hermans.

De fractievoorzitters van SP, ChristenUnie, D66, CDA en GroenLinks wilden daarom deze week dat Rutte de Tweede Kamer inzage zou geven in ‘de precieze inhoud en de begeleidende tekst van deze e-mails en het relevante berichtenverkeer hierover in deze periode’. Rutte antwoordde daarop met een onverbiddelijk ‘neen’.

Emile Roemer (SP), Alexander Pechtold (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) laten Rutte daar deze vrijdag niet mee wegkomen. Het trio wil nog steeds inzage in de precieze inhoud en de begeleidende tekst van de e-mails en het relevante berichtenverkeer rondom zondag 8 maart 2015 over de herinneringen van Teeven aan het bedrag van de Teevendeal. Het gaat volgens hen om een ‘zaak die gaat om geloofwaardigheid’.

Ze willen van Rutte weten of de Commissie Oosting inzicht heeft gehad in de begeleidende correspondentie. Ook wil het oppositioneel trio opheldering over de ambtenaar die d ee-mail doostruurde naar een privé-adres.

De fractievoorzitters besluiten: “Staat u nog steeds achter uw woorden zoals u die gedurende de hele Teevendeal-affaire heeft volgehouden, namelijk dat het kabinet nooit bewust informatie heeft achtergehouden?”

Wordt vervolgd.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.