Politiek

Video: Ronald van Raak over zijn nieuwe boek ‘De Tweede Kamer is geen talkshow’

16-02-2017 16:10

“De Tweede Kamer is een werkplek waar iedereen je dagelijkse werkzaamheden kan volgen. Maar als ik de verslagen in de media zie, lijkt het soms een heel andere wereld. Waarin de Tweede Kamer een soort talkshow is, vol bekvechtende en mediazieke mensen.”

In zijn nieuwe boek De Tweede Kamer is geen talkshow geeft Tweede Kamerlid Ronald van Raak een inkijkje in de andere kant van de politiek. In persoonlijke columns schrijft hij over zijn ervaringen met journalisten en lobbyisten, dagelijkse ergernissen en politieke successen. Van de lessen van Jan Marijnissen tot de adviezen van een multimiljonair. Van de strijd tegen kletsende consultants tot de bescherming van klokkenluiders. Maar ook verhalen over spionage en de strijd tegen de gokmaffia. En welke kunst en cultuur hem als Tweede Kamerlid blijven inspireren.

“In dit boek wil ik iets laten zien van de andere kant van de politiek. Zoals mijn zorgen over de uitholling van de democratie, of mijn strijd voor de bescherming van klokkenluiders en tegen de kletsende klasse van consultants. Over mijn geheime postvakje, waar ik regelmatig geheime informatie ontvang, die onder meer leidde tot een strijd tegen de internationale gokmaffia – en de beschuldiging dat ik een poging zou hebben gedaan tot een coup op Curaçao. En over literatuur en filosofie, poëzie en schilderkunst, die ons helpen om verder te denken en voorkomen dat wij de wereld zoals die nu is ooit gewoon gaan vinden.”