Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Teevendeal – Mark Rutte gaat Tweede Kamer geen inzicht geven in e-mails ambtenaren

Oppositie wilde weten waarom inncer circle over cruciale e-mail beschikte

Minister-president Mark Rutte gaat geen inzage geven in e-mails van zijn directe medewerkers. Daar had een groot deel van de oppositie woensdag om gevraagd. Dinsdag bleek dat directe medewerkers van Rutte beschikten over een cruciale email.

Deze topadviseurs van Rutte wisten precies wat staatssecretaris Fred Teeven zich in 2015 herinnerde van zijn deal met topcrimineel Cees H. Dat schreef onderzoeksjournalist Bas Haan van Nieuwsuur dinsdag.

De fractievoorzitters van SP, ChristenUnie, D66, CDA en GroenLinks wilden dat Rutte de Tweede Kamer inzage zou geven in ‘de precieze inhoud en de begeleidende tekst van deze e-mails en het relevante berichtenverkeer hierover in deze periode’. Rutte:

 

“Verlening van inzage in onderliggende ambtelijke mails is niet verenigbaar met het wezenlijke belang dat is gemoeid met een goede voorbereiding van besluitvorming die wordt gediend door de vertrouwelijkheid van een vrije en open gedachtenwisseling. Voorts is verlening van inzage niet verenigbaar met de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van medewerkers.”

 

Dat is Haags voor: No way, makker.

Lees ook

Op Algemene Zaken kende iedereen de details van de Teevendeal behalve Mark Rutte

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.