Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Zoekkaartje – Open State Foundation ontsluit locaties stembureaus omdat de overheid het niet doet

95 procent is nu getraceerd - 16 gemeenten publiceren helemaal niets

Open State Foundation heeft 95 procent van de locaties van alle stembureaus voor de Tweede Kamerverkiezingen getraceerd. Waren er afgelopen week nog 84 gemeenten die geen overzichten op hun websites hadden, mist de organisatie nu nog de data van 16 gemeenten. Dit zijn Aalten, Appingedam, Baarn, Bedum, Bernheze, Boekel, Borne, Culemborg, Eijsden-Margraten, Emmen, Medemblik, Meierijstad, Oosterhout, Rozendaal, Texel en Venlo. Slechts zeven gemeenten publiceren deze informatie als open data.

Open State Foundation roept minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA), de Kiesraad en de gemeenten op ervoor te zorgen dat deze informatie als open data wordt ontsloten op zodanige wijze dat deze vindbaar, toegankelijk en beschikbaar is voor hergebruik.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.