TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Andrew Puzder – kandidaat-minister van Donald Trump – trekt zich terug

Had illegale huishoudster

Andrew Puzder, de kandidaat van de Amerikaanse president als minister van Werkgelegenheid, heeft zich woensdag teruggetrokken. De nieuwszender CNN meldde woensdag dat mogelijk twaalf Republikeinse senatoren zullen weigeren hun steun te verlenen, vier van hen zouden al hebben gezegd zeker tegen te stemmen.

Puzder had ten minste vijftig medestanders nodig om met hulp van vicepresident Mike Pence zijn intrek te kunnen op het ministerie. De Republikeinen bezetten 52 zetels, enkele vooraanstaande leden hebben het Witte Huis gevraagd de voorgestelde kandidaat terug te trekken.

Puzder raakte in opspraak omdat hij een immigrant zonder vereiste papieren in dienst heeft genomen als huishoudster en als zakenman niets voelde voor een fatsoenlijk minimumloon. De aanstellingscommissie verlangde inzicht in zijn financiële handel en wandel, maar werd bepaald niet op haar wenken bediend.

Bijna vier weken na zijn inauguratie wil het nog steeds niet vlotten met de invulling van Trumps kabinet. Deze week moest bovendien Michael Flynn, de nationaal veiligheidsadviseur, zijn aftreden bekendmaken.

ANP/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.