TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Peilingwatch – EenVandaag: Kabinet Rutte II scoort onvoldoende

Jeroen Dijsselbloem (PvdA) beste minister

Tags:

Het kabinet-Rutte ll scoort aan het einde van de rit een kleine onvoldoende, dat blijkt uit onderzoek onder 35.000 leden van het EenVandaag Opniepanel. De regeringsploeg krijgt een gemiddeld eindcijfer van 5,0, meldt EenVandaag zaterdag. Vier op de tien mensen (38 procent) vinden dat het kabinet zijn werk goed heeft gedaan, maar 60 procent vindt van niet.

De ontevredenheid is het grootst over de veranderingen op het gebied van de gezondheidszorg. Vooral de overheveling van overheidstaken naar gemeenten en de hoogte van het verplichte eigen risico worden daarbij genoemd. Onvrede is er verder over de aanpak van de vluchtelingenstroom en het Oekraïnereferendum.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) heeft het volgens 69 procent van de ondervraagden het beste gedaan. Dijsselbloem eindigt daarmee voor Jeanine Hennis (Defensie) en Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) die de top 3 volmaken.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.