Opinie

Bonusquote – Frans Timmermans (EU/PvdA): ‘Ik laat me niet aanpraten dat ik elitair zou zijn’

11-02-2017 14:21

 

“Ik laat me niet aanpraten dat ik elitair zou zijn. Ik kom veel op straat. Mensen zijn bezorgd over hun toekomst, niet boos. Heel iets anders.

Hij [Wilders] haalt ons altijd naar beneden. Alsof Nederland een totale puinhoop zou zijn! Waarom laten mensen zich dat aanpraten! Politici moeten niet constant angst voeden.

Ik vind ook niet dat we in Europa het pad op moeten gaan om mensen te weigeren vanwege hun geloof of vanwege hun achtergrond. Dat vind ik moreel ontoelaatbaar en politiek ontzettend dom. Je vervreemdt mensen van je die je nodig hebt om radicalen aan te pakken.

Ik heb ontzettend veel moeite met Nesquick-oplossingen. Je gooit er wat poeder in, twee keer roeren en het is klaar. Helaas, de wereld is te ingewikkeld. Ik vind het een kwestie van respect voor je eigen burgers dat je eerlijk vertelt dat sommige dingen langer gaan duren en moeilijk op te lossen zijn.

Ik hoor die kritiek vaker, ook met de Brexit. Wij moeten onze mond houden, want wij zijn niet gekozen. Nou, de House of Lords ook niet. Moeten die ook hun mond houden? Ik vind het een vals argument. Kijk liever naar de inhoud van de argumenten.

Ik persoonlijk geloof erin dat Lodewijk Asscher nog heel veel kiezers kan mobiliseren.”

 

Er is paniek. Bij de EU-leiders, bij de PvdA. Dus wordt EU-leider én PvdA-icoon Frans Timmermans van stal gehaald, als allerlaatste hoop in bange dagen. En krijgt zelfs de Telegraaf een interview van Volkskrant-achtige allure. (Blendle-link.)