Politiek

VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes: ‘Grenzen dicht voor jonge mannen uit Afrika en Midden-Oosten’

09-02-2017 16:44

VVD Tweede-Kamerlid Ybeltje Berckmoes heeft donderdag tegen BNR-verslaggever Jaap Janssen dingen gezegd die veel mensen vinden maar liever niet hardop zeggen omdat ze bang zijn dan Geert Wilders in de kaart te spelen.

Berckmoes, nota bene van een partij die beweert absoluut nooit samen te gaan werken met de PVV, zegt al deze dingen nu gewoon lekker toch, vooral omdat ze niet meer op de kieslijst staat en dus niets heeft te verliezen. “Ik krijg hier geheid gedonder mee, maar I don’t care.”

Hieronder de sappige quotes die vooralsnog, zoals gebruikelijk maar traditioneel, vooral heel veel #OPHEF! onder de ontelbare volstrekt lachwekkende moraalridders in het open riool twitter op social media zal veroorzaken:

 

“Het mengt voor geen meter. Ik zie daar een bedreiging. Dat door de enorme bevolkingsgroei daar de angry young men uit Afrika en het Midden-Oosten hiernaartoe komen, dat moet gewoon stoppen. Die jongemannen komen gefrustreerd naar Europa en raken hier ze hier dubbel gefrustreerd. Hier in West-Europa dreigt een soort Eurabia te ontstaan.

Je ziet een vermenging van culturen die niet mengen. Het is eeuwenoud dat we mekaar de hersens inslaan vanwege het geloof. Dat is gewoon een no-brainer voor mij. Trump zou zeggen: it’s a fact. Met name het islamitisch geloof is een gewelddadig geloof. Mohammed was ook een krijgsheer. Ik aard ook niet in Saoedi-Arabië. Daar moet je mij niet neerzetten, dan ben ik acuut depressief.”