TPOok!

 
Politiek

Geenpeil, Forum voor Democratie en Piratenpartij uitgesloten van NOS ‘Smurfendebat’

Zetelrovers VNL, DENK en Nieuwe Wegen doen wel mee

Tags: ,

Aan het zogenaamde Smurfendebat – het NOS-debat voor de kleinere partijen –  doen Van der Staaij (SGP), Krol (50Plus) en Oosenbrug (Nieuwe Wegen) mee, ze discussiëren in één ronde met elkaar. Verder treden Thieme (Partij voor de Dieren), Roos (VNL) en Kuzu (DENK) tegen elkaar in het strijdperk. Dat betekent dat er geen ruimte is voor nieuwkomers als Geenpeil, Forum voor Democratie en de Piratenpartij.

Dat meldt organisator NOS donderdag. Wie er aan het debat mee mogen doen is voor de helft bepaald door het huidige aantal zetels in de Tweede Kamer en voor de andere helft door de Peilingwijzer van 1 februari, het gewogen gemiddelde van de peilingen. Het Smurfendebat vindt dinsdagavond 14 maart – een dag voor de verkiezingen – plaats. VNL, DENK en Nieuwe Wegen hebben hun zetels te danken aan zetelroof.

Aansluitend volgt het slotdebat met de grotere partijen. PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher en ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers nemen het in het laatste televisiedebat van de verkiezingscampagne op tegen PVV-leider Geert Wilders. Premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte debatteert ook met Segers en kruist verder de degens met Jesse Klaver (GroenLinks). SP-leider Emile Roemer debatteert 14 maart met Asscher en D66-voorman Alexander Pechtold. CDA-lijsttrekker Sybrand Buma staat tegenover Pechtold en Klaver. De lijsttrekkers van de acht grootste partijen nemen het in korte duels tegen elkaar op. Ze mogen om beurten de stelling voorleggen waarom het tweegevecht draait.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.