avatar
   
Politiek

Websites PvdA, PVV, VVD en CDA kwetsbaar voor hackers

Partijen ook kwetsbaar voor veiligheidsdiensten

De websites van Nederlandse politieke partijen zijn slecht beveiligd en de partijen lopen daardoor het risico slachtoffer te worden van geoefende hackers. Dat concludeert ethisch hacker Sijmen Ruwhof na eigen onderzoek waarover NRC Handelsblad dinsdag schrijft. “PvdA, PVV, VVD en CDA hebben bijvoorbeeld al meer dan een jaar bepaalde beveiligingsupdates niet geïnstalleerd op hun partijwebsites, wat die kwetsbaarder maakt voor hackers.”

Ruwhof denkt dat het voor hackers of veiligheidsdiensten mogelijk is om inloggegevens van leden te onderscheppen of valse informatie te publiceren in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.

Lees ook

NRC Handelsblad – Experts: ‘Partijwebsites kwetsbaar voor hackers’

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.