Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Politiek

Websites PvdA, PVV, VVD en CDA kwetsbaar voor hackers

Partijen ook kwetsbaar voor veiligheidsdiensten

De websites van Nederlandse politieke partijen zijn slecht beveiligd en de partijen lopen daardoor het risico slachtoffer te worden van geoefende hackers. Dat concludeert ethisch hacker Sijmen Ruwhof na eigen onderzoek waarover NRC Handelsblad dinsdag schrijft. “PvdA, PVV, VVD en CDA hebben bijvoorbeeld al meer dan een jaar bepaalde beveiligingsupdates niet geïnstalleerd op hun partijwebsites, wat die kwetsbaarder maakt voor hackers.”

Ruwhof denkt dat het voor hackers of veiligheidsdiensten mogelijk is om inloggegevens van leden te onderscheppen of valse informatie te publiceren in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.

Lees ook

NRC Handelsblad – Experts: ‘Partijwebsites kwetsbaar voor hackers’

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.