TPOok!

 
Politiek

Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) van Amsterdam heeft uitgezaaide longkanker

Wil werk als burgemeester blijven doen

Bij de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan (PvdA) is uitgezaaide longkanker geconstateerd. Dat schrijft hij vrijdag aan de stad.

De komende tijd moet meer duidelijk worden over de prognose, maar ‘het lijkt erop dat de diagnose weinig reden geeft voor optimisme’, aldus de 61-jarige Van der Laan. Hij wordt behandeld in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.

Hij wil zijn werk als burgemeester blijven doen, in overleg met de gemeenteraad en het college van B&W. “Ik blijf graag nog een poosje uw burgemeeste”, schrijft Van der Laan. Wel worden bepaalde taken en publieke optredens de komende tijd overgenomen door andere leden van B&W.

Van der Laan is sinds juli 2010 burgemeester van de hoofdstad.

De jurist Van der Laan begon zijn politieke carrière als assistent van PvdA-wethouder Jan Schaefer. Van 1990 tot 1998 zat hij voor de PvdA in de gemeenteraad. Naast zijn werk als gemeenteraadslid was hij ook advocaat bij het mede door hem opgerichte kantoor Kennedy Van der Laan. In november 2008 werd Van der Laan minister voor Wonen, Wijken en Integratie in het kabinet-Balkenende IV, als opvolger van Ella Vogelaar. Dat kabinet viel in februari 2010.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.