Opinie

Wim van Rooy, deelnemer ‘extreemrechts debat’ De Balie, reageert op raadsvragen GroenLinks

25-01-2017 15:48

 

“Wat een totalitaire volidioten. Ze willen gewoon media-aandacht. Ze zouden hun energie beter steken in de onveiliger wordende en islamiserende wijken in West-Europa en Nederland waar autochtonen vluchten en waar Joden, niet-moslims, homoseksuelen en vrouwen minderwaardig zijn – iets dat je vandaag ook steeds meer ziet in de door sharia-principes beheerste asielcentra.

Partijen zoals GroenLinks steken niet alleen hun kop in het zand, ze faciliteren de islamisering van onze samenleving.

‘Discrimineren’ betekent etymologisch gezien ‘onderscheid maken’ en dat doet iedereen elke dag opnieuw, ook overheden. In Vlaanderen zijn sommige religies erkend en gesubsidieerd, andere niet, zoals het hindoeïsme en het boeddhisme. Dat we niet westers en Europees zullen blijven wanneer we geen grote meerderheid meer zijn in eigen land, is iets wat ook Charles de Gaulle reeds goed had gezien.”

 

Wim van Rooy (auteur van Waarover men niet spreekt) was één van de deelnemers aan het debat over islam getiteld Waarom haten zij ons?, afgelopen maandag in De Balie te Amsterdam. Naar aanleiding van dit debat, mede aangezwengeld door een website van de NPO, stelde GroenLinks Amsterdam raadsvragen en constateerde de (plaatsvervangend) burgemeester dat “het voorstelbaar is dat er discriminerende uitspraken zijn gedaan”.

Van Rooy reageerde woensdag per email tegenover TPO.

 

Lees ook: de reactie van Meindert Fennema.