Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

President Trump: ‘Bouw muur grens Mexico begint zo snel als fysiek mogelijk is’

Mexico wil niet meebetalen

Tags: ,

De bouw van een muur op de grens tussen Amerika met Mexico zal binnen enkele maanden beginnen. Dat heeft president Donald Trump woensdag gezegd tegen omroep ABC. De bouw begint “zo snel als fysiek mogelijk is”, zei hij.

De voorbereidingen voor de bouw zullen meteen al van start gaan, zei de president. Trump wil nog steeds dat Mexico voor de kosten opdraait. “Dat kan op een ingewikkelde manier gaan”, aldus Trump. Hij reageerde op de opmerkingen van de Mexicaanse president, die niet wil meebetalen aan de muur.

De muur langs de 3200 kilometer lange zuidgrens vormde een belangrijk en fel bekritiseerd onderdeel in de verkiezingscampagne van de Republikein Trump. De muur zou onnodig en veel te duur zijn en mogelijk na de verkiezingen niet terugkeren als serieus project.

Maar verwacht wordt dat Trump woensdag een presidentieel decreet daarover zal ondertekenen.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.