TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Ronald Plasterk (PvdA) bouwde – te goeder trouw – illegaal tuinhuis

Sloop dreigt na fout advies van stadsdeel

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) had het tuinhuis bij zijn monumentale woning in Amsterdam-Oost niet mogen laten bouwen. De gemeente heeft hiervoor weliswaar toestemming gegeven, maar dit blijkt nu ten onrechte. Dat erkent een woordvoerster dinsdag na een bericht hierover in Het Parool.

Het perceel van de voormalige dienstwoning van de stationschef van het Muiderpoortstation, dat de minister in 2015 kocht, mag namelijk niet worden bebouwd. “We gaan nu kijken wat we moeten doen om de fout te herstellen”, aldus de zegsvrouw. Ze denkt dat de kans klein is dat Plasterk de houten blokhut weer moet afbreken, aangezien de fout door de gemeente is gemaakt, maar de woordvoerster sluit dit scenario niet uit.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.