TPOok!

 
Opinie

Marokkanen vormen meest gehate bevolkingsgroep dankzij kleine minderheid die niet deugt

'90 procent vervalt binnen vijf jaar na vrijkomen uit gevangenis weer in criminaliteit'

Op zaterdag 21 januari werden ’s ochtends op de Ginkelse Heide bij Ede twee wandelaars overvallen door twee licht getinte mannen. Hierbij werd geweld gebruikt. Dit bericht raakt mij diep omdat ik er vaak heb gewandeld. Vanaf dit moment kan niemand nog met een veilig gevoel in dit mooie gebied wandelen. Ook al komt dit slechts een paar keer per jaar voor op deze heide en is de kans klein dat ik er het slachtoffer van word, het gevoel blijft. Een optie is voortaan uitsluitend te gaan wandelen in het nabij gelegen Nationale Park De Hoge Veluwe want het tuig heeft niet het geld om de tickets te betalen. Het kost wat, maar veiligheid boven alles.

Hoe krijgen we ooit het gevoel van veiligheid terug? Ik denk hierbij vooral aan jonge vrouwen, bejaarden en gehandicapten. Het licht getint tuig zoekt bij voorkeur deze weinig weerbare slachtoffers. Een blinde is nog het makkelijkst te beroven. Ik denk aan de Zweden die door een krankzinnig asiel- en immigratiebeleid nu moeten leven in een land dat het hunne niet meer is of zal zijn.

Fabeltje van discriminatie

Na vijftig jaar werken in de jeugdbescherming weet ik uiteraard te relativeren. De overgrote meerderheid van de licht getinte mannen, – voor 85 procent is dat aangetoond-, zal nooit dit soort laffe, gemene en gewelddadige misdrijven plegen. Maar vijftien procent die er wel toe in staat is is veel. Die groep kan in het gehele land een gevoel van onveiligheid creëren.

Nu kunnen we uiteraard lang en breed uitweiden over oorzaken en omgevingsinvloeden. Het fabeltje van discriminatie moeten we uit de wereld helpen. Er is geen land in de wereld waar ‘licht getinte’ kinderen zoveel kansen krijgen als in Nederland. Bakken met geld worden leeggestort voor kinderopvang, ouderbegeleiding, jeugdzorg en jeugdreclassering. Om niet te spreken over de fantastische onderwijsvoorzieningen, waar enorm veel aandacht wordt besteed aan kinderen die thuis de nodige intellectuele stimulansen hebben gemist.

De kleine minderheid

Meer kunnen we eigenlijk niet doen. Hoe komt het dan dat een kleine minderheid erin slaagt de Marokkanen (pour ne pas dire leur nom) tot de meest gehate bevolkingsgroep te maken? Het zou voor de niet-westerse immigranten een zegen zijn indien de kleine minderheid die niet deugt zou stoppen met hun laf en misdadig gedrag.

De oplossing ligt niet in nog meer subsidie voor hulpverleners die toch geen raad weten met deze groep. Opsluiten is een mogelijkheid omdat zolang de detentie duurt ze geen nieuwe misdrijven kunnen plegen. Maar de duur hiervan wordt beperkt door het Wetboek van Strafrecht. Nadat ze vrijkomen valt 60 procent binnen de zes maanden terug in de criminaliteit en 90 procent binnen een periode van vijf jaar.

Indentiteitscontroles

De enige oplossing is daarom ofwel ze definitief uit de samenleving verwijderen  door hen terug te sturen naar het land waarvan ze ook de nationaliteit hebben, ofwel ze tot de leeftijd van 35 jaar continu onder controle houden. Dit laatste kan door een chip in hun lichaam aan te brengen.

Wie een andere oplossing weet mag het zeggen. Ondertussen stel ik voor dat de politie dagelijks identiteitscontroles uitvoert op de Ginkelse Heide. Etnisch profileren is toegestaan.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.