Politiek

PvdA-opstand in de Veenkoloniën – Dreigen verkiezingscampagne te boycotten

21-01-2017 15:11

De afdelingen van de PvdA in Borger-Odoorn, Aa en Hunze en Stadskanaal dreigen de landelijke verkiezingscampagne van hun partij in de regio te boycotten. De sociaal-democraten uit het grensgebied van Groningen en Drenthe dat bekendstaat als de Veenkoloniën, zijn woedend op PvdA-Kamerlid Albert de Vries. Die suggereerde vrijdag in het Dagblad van het Noorden dat een plan voor een zonnepark, als alternatief voor het omstreden Windpark Drentse Monden en Oostermoer, al kant en klaar had moeten zijn.

‘Schot hagel in de kont’

Dat schiet de lokale PvdA’ers in het verkeerde keelgat. Komende week wordt juist een alternatief gepresenteerd voor de 45 windmolens die in het gebied moeten verrijzen. En dat is nodig ook, want zoals Jan Feiken – campagneleider van de afdeling Borger-Odoorn – het zegt: “Als we aanbellen in het gebied mogen we blij zijn als we geen schot hagel in de kont krijgen.”

 ‘De spiegeltjes en kraaltjes’

Enfin, mooi verhaal in het Dagblad van het Noorden (Blendlelink). “De campagneteams van Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Stadskanaal gaan er niet van uit dat ze 28 januari in de auto stappen om in Utrecht op het PvdA-hoofdkantoor ‘de spiegeltjes en kraaltjes’ voor de landelijke campagne op te halen.”