Politiek Buitenland

George Bush de Oudere naar intensive care, vrouw Barbara nu ook in ziekenhuis

18-01-2017 20:37

George H.W. Bush is overgebracht naar de intensivecareafdeling van het ziekenhuis. De voormalige president van de Verenigde Staten ligt sinds dit weekeinde in een ziekenhuis in Houston met ademhalingsproblemen als gevolg van een longontsteking. Zijn toestand is volgens medewerkers stabiel.

Woensdag is ook bekendgemaakt dat zijn vrouw Barbara (91) in hetzelfde ziekenhuis is opgenomen met klachten over hoesten en vermoeidheid.

De 92-jarige Bush, de oudste nog levende ex-president van de VS, ligt sinds zaterdag in het Houston Methodist Hospital. Hij reageert ‘goed op zijn medische behandelingen’, aldus een zegsman.

Bush was president van 1989 tot 1991. Hij is de vader van George W. Bush, die president van de VS was van 2001 tot 2009. Hij is ook de vader van voormalig gouverneur van Florida Jeb Bush, die vorig jaar een gooi deed naar de Republikeinse kandidatuur voor het presidentschap.

De oude Bush, net als zijn zonen een Republikein, was vicepresident tijdens de twee termijnen dat Ronald Reagan in het Witte Huis zat (1981-1989).

ANP