Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Politiek

Partijen bijgepraat over hacks

NCTV geeft advies in aanloop naar verkiezingen

Politieke partijen zijn deze week geadviseerd en gewaarschuwd over mogelijke digitale aanvallen op hun computersystemen. De ICT-beheerders van de partijen kregen uitleg en adviezen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Dat gebeurde dinsdag in een besloten bijeenkomst, melden ingewijden. Alle partijen waren aanwezig. De bijeenkomst was al enige tijd gepland, omdat de verkiezingen eraan komen. Ook de recente onthullingen over Russische hacks van computers van de Democraten in de VS kwamen aan de orde.

De partijmedewerkers kregen praktische tips over de manier waarop ze hacks kunnen voorkomen en wat ze moeten doen als er een aanval is. Ze kunnen zich met deze handleiding beter voorbereiden.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.