TPOok!

 
avatar
   
Video

Moskou bepaald niet blij met opbouw NAVO-troepen in Polen

Ook Nederland oefent nu in Polen

Tags: ,

De versterking van NAVO-troepen in Polen, vooral met Amerikaanse militairen en materieel, is wat Moskou betreft “een agressieve stap” die de Russische nationale veiligheid bedreigt. In die harde bewoordingen veroordeelde de woordvoerder van het Kremlin donderdag de komst van ruim tweehonderd voertuigen, waaronder 87 tanks, en zo’n 4000 Amerikaanse militairen naar Oost-Europa.

Vertrekkend president Barack Obama heeft de troepensterkte in Europa vergroot vanwege de opgelopen spanningen met Rusland. Ook in Nederland is weer zwaar wapentuig neergezet. In het Limburgse Eygelshoven heropenden de Amerikanen in december een groot depot. Daar staan honderden tanks, pantserwagens en ander materieel opgeslagen om Moskou af te schrikken.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.