TPOok!

 
Video

Teruglezen – Een zeer serieus gesprek over opiniepeilingen

Journalisten, opiniepeilers, politici en wetenschappers over het Peilingoproer

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gaat TPO’s verkiezingsverslaggever Chris Aalberts langs bij iedereen die maar iets met de verkiezingen te maken heeft. Wat gebeurt er allemaal in de aanloop naar 15 maart?

Vandaag een bijzondere bijeenkomst georganiseerd door onderzoeksbureau I&O Research: het Peilingoproer. Journalisten van NRC Handelsblad, NOS en De Volkskrant komen aan het woord, evenals twee opiniepeilers en twee wetenschappers, waarna zij in discussie gaan met de zaal. Het nobele doel is om in de aanloop naar de verkiezingen te komen tot zo goed mogelijke berichtgeving over zo betrouwbaar mogelijke opiniepeilingen.

Openbaar is deze bijeenkomst niet, dus misschien mag er helemaal niet getwitterd worden, maar als dat wel mag, lees je ze hieronder of op Twitter via @ChrisIsErbij. Hieronder alvast de voorbeschouwing.


Tweets: @ChrisIsErbij

   

Steun direct Chris Aalberts

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.