Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Oekraïne bemoeide zich met Amerikaanse verkiezingen; Kiev probeerde Trump te beschadigen

Ambassade werkte samen met Democraten

Ambtenaren van de Oekraïense overheid hebben in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen geprobeerd Hillary Clinton te helpen en Donald Trump zwart te maken. Ook heeft een medewerker van de Democratische Partij gesproken met topambtenaren in de Oekraïense ambassade in Washington. Dat blijkt uit onderzoek van Politico.

Doel was om twijfel te zaaien over de geschiktheid van Trump voor het presidentschap. Ook werd geprobeerd banden aan te tonen tussen Rusland en de Trump-campagne.  Het land probeerde Clinton te helpen door een onderzoek naar Trump-adviseur Paul Manafort aan te kondigen. Manafort stapte vervolgens op: sinds de overwinning van Trump is er van dat onderzoek niets meer vernomen.

Lees ook

Politico – Ukrainian efforts to sabotage Trump backfire

Op de foto de Oekraïense president Petro Poroshenko samen met Mark Rutte

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.