TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Kremlin: Wij hebben geen sappige informatie over Trump of Clinton

'Verzinsels om relatie VS-Rusland in diskrediet te brengen'

Tags: ,

Het Kremlin heeft geen informatie over Donald Trump of Hillary Clinton die de politici in diskrediet kan brengen. Berichten hierover zijn verzinsels die worden verspreid om de Amerikaans-Russische betrekkingen schade te berokkenen. Dit heeft de Russische regering woensdag laten weten.

Amerikaanse media hebben melding gemaakt van een bijeenkomst van hoge inlichtingenofficieren met Donald Trump. Ze hebben Trump gezegd dat er een “ongefundeerd rapport” circuleert dat de komende president van de VS zou kunnen beschadigen. Het rapport stelt dat Rusland informatie over Trump heeft, zowel in de privésfeer als met betrekking tot zijn zaken, die hem in diskrediet zou kunnen brengen.

Trump heeft dit afgedaan als nepnieuws en als een onderdeel van een politieke heksenjacht op zijn persoon. Hij wordt 20 januari president van de VS. Trump geeft woensdag een persconferentie die in beginsel gaat over zijn zakelijke belangen, met name zijn imperium Trump Organization.

Amerikaanse regeringsfunctionarissen hebben dinsdag bevestigd dat vier chefs van verschillende veiligheidsdiensten afgelopen week naar Trump zijn gegaan om over de mogelijk compromitterende gegevens te praten. Het gaat om een hele serie memo’s die als een rapport te boek staat en die al maanden circuleert. Dit rapport is van een voormalig Brits geheim agent die als ondernemer een onderzoek naar Trump startte in opdracht van een felle Republikeinse tegenstander van Trump. De ex-agent komt met de stelling dat het Kremlin en Trump stiekem heel nauw samenwerken en Rusland zou Trump kunnen chanteren.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.