TPOok!

 
avatar
   
Politiek

‘Sylvana Simons moet naam partij Artikel 1 aanpassen’

Anti-discriminatieloketten heten al jaren 'Artikel 1', merk is beschermd

PERSBERICHT

Anti-discriminatieloket Artikel 1 Midden-Nederland wil dat Sylvana Simons de naam van haar partij zo snel mogelijk aanpast om verwarring te voorkomen. Dat heeft directeur Mieke Janssen vanmorgen gezegd in het Staatstelevisieprogramma Goedemorgen Nederland van omroep WNL (NPO).

Onlangs heeft Sylvana Simons een politieke partij opgericht en aangemeld bij de Kiesraad met de naam Artikel 1. Over die naam had Simons misschien iets langer moeten nadenken, want overal in het land zijn anti-discriminatieloketten die al jarenlang Artikel 1 heten. Dat zorgt voor veel verwarring. Volgens Artikel 1 Midden-Nederland zijn er behoorlijk wat burgers die ten onrechte veronderstellen dat ze gelieerd zijn aan de politieke partij van Simons.

‘Dat zou als consequentie kunnen hebben dat burgers geen gebruik meer durven te maken van onze diensten’, vertelt Mieke Janssen in Goedemorgen Nederland. ‘De naam ‘Artikel 1′ is al sinds 2009 bij het merkenbureau gedeponeerd en onze juristen zoeken nu uit wat we hiertegen kunnen doen.’

De anti-discriminatieloketten worden door gemeenten ingehuurd om discriminatieklachten te behandelen en te beoordelen. Zij zijn onafhankelijk en juist niet gebonden aan een politieke partij. Artikel 1 Midden-Nederland heeft geprobeerd in gesprek te gaan met Sylvana Simons, maar dat is tot op heden niet gelukt.

De voorlichter van Simons laat aan Goedemorgen Nederland weten dat ze niet in willen gaan op de kwestie.

/PERSBERICHT

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.