TPOok!

 
Politiek

VVD-fractievoorzitter Haarlem stapt op en gaat naar PVV

Persvoorlichter VVD: Rob de Jong was te licht bevonden voor Kamerfractie

De leider van de Haarlemse VVD-fractie, Rob de Jong, heeft de overstap gemaakt naar de PVV. Hij heeft zijn fractievoorzitterschap vrijdagavond neergelegd, zo blijkt uit een verklaring die hij zaterdag heeft uitgegeven.

De Jong schrijft dat hij de afgelopen zeven jaar met veel plezier bij de VVD Haarlem heeft gewerkt. ,,Een groot aantal ontwikkelingen in ons land vragen echter om een andere koers. Het falende immigratiebeleid, de zinloze overdracht van soevereiniteit aan de Europese Unie, maar bovenal het feit dat onze vrijheden steeds meer onder druk staan, hebben mij ertoe bewogen mijn koers te verleggen. Ik heb in de PVV een partij gevonden die meer recht doet aan mijn visie op Nederland”, aldus De Jong.

Hij staat op plaats 31 van de kandidatenlijst die de PVV vrijdagavond heeft gepresenteerd. Bestuur en fractie van de Haarlemse VVD laten weten verrast te zijn, maar wensen De Jong succes ,,met de nieuwe politieke uitdagingen die nu op zijn weg zullen komen”.

Volgens Tweede Kamer fractievoorlichter Kees Berghuis ligt de kwestie anders:


De Jong ontkent:

Lees ook

TPO – Dit is de kandidatenlijst van de PVV: Dion Graus blijft behouden voor de Tweede Kamer

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.