Voorbij het eigen gelijk
 
 
Buitenland

Washington Post: Russische hack in elektriciteitssysteem van Vermont

Geen schade aangericht maar de systemen zijn kwetsbaar

Kwaadaardige computercode van de Russische hackoperatie die ‘Grizzly Steppe’ is gedoopt door de Amerikaanse overheid, is aangetroffen bij het elektriciteitsbedrijf van de Amerikaanse staat Vermont. De vondst heeft geleid tot vragen over de veiligheid van de Amerikaanse nutsbedrijven, nu Russische hackers toegang hebben gevonden tot dit systeem, schrijft de Washington Post.

Het bederijf, Burlington Electric, ontdekte de malware op een laptop die verder niet was aangesloten op het systeem van de organisatie. Het is niet duidelijk wat deze inbreuk betekent: een poging om te kijken of de systemen te hacken zijn, of zijn kwaadwillenden er daadwerkelijk op uit om voorzieningen plat te leggen? De autoriteiten nemen de kwestie in ieder geval hoog op, en deze rel zal zeker bijdragen aan de groeiende diplomatieke spanningen tussen Rusland en de VS.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.