avatar
   
Politiek

Autoritair populisme populair bij Nederlands populus

Succesvolle tijden van Reagan en Thatcher kunnen weer terugkeren

Tags: ,

Meer dan de helft van de Nederlanders is vatbaar voor populisme. EenVandaag meldt dat zaterdag op basis van YouGov, het grootste onderzoeksbureau ter wereld. Binnen Europa scoort alleen Frankrijk hoger. In Duitsland bestaat het minste animo voor populisme.

Volgens YouGov is er een verschuiving aan de gang in Europa. De tegenstellingen tussen links en rechts gaan niet meer op. YouGov-oprichter Joe Twyman: “We kijken naar historische modellen om dit te verklaren en één ding kwam steeds opnieuw bovendrijven: autoritair populisme. Dat was ooit groot in de jaren 80.”
Toen regeerden mensen als Ronald Reagan en Margaret Thatcher.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.