Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Strafpleiter Theo Hiddema plek twee op lijst Forum voor Democratie van Thierry Baudet

Baudet: 'Hij heeft als geen ander gezien wat er misgaat bij veiligheid en justitie'

Topadvocaat Theo Hiddema wil de Tweede Kamer in voor de nieuwe partij Forum voor Democratie (FvD). Hij komt na lijsttrekker Thierry Baudet op de tweede plek.  Dat meldt de Telegraaf. Baudet bevestigt de berichtgeving aan ThePostOnline en zegt:

 

“Blij en vereerd dat deze ervaren strafpleiter, die als geen ander gezien heeft wat er misgaat bij veiligheid en justitie, zich heeft aangesloten bij de democratische vernieuwingsbeweging van FVD. Met ons team gaan we vanaf 15 maart 2017 échte verandering brengen.”

 

Eerder woensdag werd bekend dat Susan Teunissen, kapitein bij de Koninklijke Landmacht en werkzaam op het ministerie van Defensie, op plaats 3 zal komen van de concept-kandidatenlijst. Teunissen heeft onder meer deelgenomen aan Nederlandse missies in Kunduz en Mali. Ook voormalig NRC-journalist en hoogleraar Corporate Governance Paul Frentrop komt bij de eerste vijf.

Een voorbereidingscommissie voor de kandidaatstelling onder leiding van oud-senator Robert de Haze Winkelman (VVD) heeft het werk afgerond en het FvD-bestuur legt de laatste hand aan de conceptlijst. Binnenkort zal de volledige lijst gepubliceerd worden.

Lees ook

TPO – Dossier Theo Hiddema

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.