Politiek

Bram Verhappen en Reguillio Wijngaarde oprichters nieuwe Sylvana-partij Artikel 1

24-12-2016 11:25

Update: interessant genoeg is de website van Artikel 1 al op 6 december van dit jaar geregistreerd. Dit betekent dat DENK-campagneleider Ian van der Kooye zeker twee weken als DENK-campagneleider heeft gewerkt terwijl hij al wist dat hij voor een andere partij zou gaan werken.

 

Joop.nl-auteur Bram Verhappen en Urban Film Festival-programmeur Reguillio Wijngaarde zijn de bestuurders en oprichters van de nieuwe politieke partij Artikel 1 waarvan Sylvana Simons lijsttrekker wordt. Dit blijkt uit de gegevens van de KVK (nummer: 67480551) die TPO heeft ingezien. Artikel 1 staat daarin sinds 14 december van dit jaar geregistreerd als vereniging met omschrijving politieke organisatie. Verhappen is voorzitter, Wijngaarde secretaris en penningmeester.

De in 1982 te Geldrop geboren Bram Verhappen gaf onlangs samen met anderen het activistische (eenmalige) magazine PIET uit, een glossy voor en door deelnemers aan de Zwarte Piet-discussie. Ook is hij creative director bij stichting B!NK.

Reguillio Wijngaarde, geboren in 1969 te Paramaribo, is onder andere programmeur van het Urban Film Festival.

Het is opvallend dat de partij al op 14 december is geregistreerd. Sylvana Simons liet zaterdagochtend vroeg bij de aankondiging van haar vertrek bij DENK nog weten dat ze haar nieuwe partij moet gaan oprichten, maar die is dus al tien dagen geleden opgericht.

 

Bram Verhappen samen met Nickie Nicole in 2011:

https://youtu.be/Ve5oS36Hesg