Politiek

Geert Wilders Politicus van het Jaar 2016

19-12-2016 19:12

Geert Wilders is de politicus van het jaar. Dat is de uitkomst van de jaarlijkse publieksverkiezing van EenVandaag. Ruim een kwart van de 40.000 deelnemers stemde op de PVV-leider. Wilders werd al drie keer eerder politicus van het jaar: in 2015, 2013 en 2010.

Wilders heeft het in 2016 goed gedaan in de peilingen. Een van de deelnemers aan de verkiezing voor de politicus van het jaar schrijft: “Meer dan ooit heb ik het gevoel dat er echt een Haagse ‘kaasstolp’ bestaat: politici reageren alleen op elkaar en zien niet genoeg wat er buiten Den Haag speelt. Alleen Geert Wilders kan die stolp breken”. Wilders wordt door zijn kiezers gezien als iemand die voor hoop en verandering staat. Ze willen dat hij het systeem verandert.

GroenLinks-leider Jesse Klaver eindigde als tweede (11 procent van de stemmen) en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiƫn als derde (7 procent van de stemmen).

Er was dit jaar alleen een publieksprijs voor Politicus van het Jaar. De parlementaire pers heeft geen winnaar gekozen omdat er te weinig inzendingen waren.

Anp/Tpo