Politiek

Selcuk Öztürk (DENK) overweegt NRC Handelsblad voor de rechter te slepen

16-12-2016 13:29

Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk (DENK) ‘beraadt zich op dit moment  over het nemen van juridische stappen om zijn recht te halen’. Doelwit: NRC Handelsblad.  De krant schreef eerder over vermoedens dat Öztürk in 2011 betrokken was bij een duistere vastgoeddeal. De DENK-voorman had in het verleden voor een opmerkelijk lage prijs een pand van de Limburgse zorginstelling Daelzicht gekocht. De krant schrijft vrijdag  – op basis van conclusies van onderzoeksbureau Integis dat Daelzicht heeft ingeschakeld – dat het dossier over de transactie tegen de regels in is vernietigd door de zorginstelling. Maar ook schrijft de krant: “De onderzoekers stellen evenwel dat hun bevindingen ‘geen verwijten jegens de koper’ bevatten.”

Öztürk vrijdag in een communiqué:

 

“Het raamwerk van onware, tendentieuze en suggestieve berichtgeving in het NRC van de hand van Joep Dohmen is als een kaartenhuis in elkaar gestort.”

 

Deze zomer bleek al dat een vermeende dubieuze deal van Öztürk met een Utrechtse zorginstelling minder dubieus bleek dan door NRC Handelsblad gesteld. Öztürk heeft inmiddels een klacht bij de Raad voor de Journalistiek neergelegd.

Adjunct-hoofdredacteur Egbert Kalse van NRC Handelsblad laat aan het ANP weten dat de krant achter de verhalen blijft staan. “We wachten de stappen af en zien de uitkomst met vertrouwen tegemoet”, aldus Kalse.