Politiek

Mark Rutte gaat zaterdag zijn Oekraïnedeal uitleggen aan tachtig mensen

16-12-2016 13:46

Minister-president Mark Rutte gaat zaterdag in Zevenhuizen de deal over het samenwerkingsverdrag van de EU met Oekraïne uitleggen aan belangstellenden. De VVD geeft tachtig mensen de gelegenheid om hierover met Rutte in gesprek te gaan. Op de website van de partij staat de wervende tekst:

 

“Tijd voor een goed gesprek met Mark over het Oekraïne-verdrag? Wil je met hem in gesprek over waarom dit een slecht besluit is? Of wil je hem wel eens even laten weten dat je het goed vindt hoe hij tegen de stroom in gekozen heeft voor het landsbelang?”

 

Rutte sloot donderdag in Brussel een deal met de andere 27 EU-lidstaten over het Oekraïne-verdrag dat Nederlanders eerder dit jaar afwezen in een referendum. De premier wilde het verdrag niettemin ‘redden’ en maakte aanvullende afspraken die bij het verdrag worden gevoegd. Nederland zal dan toch instemmen met het verdrag. De Tweede en Eerste Kamer moeten de afspraken die het kabinet maakte nog wel goedkeuren.

Belangstellenden kunnen een mail sturen met de vraag die ze aan de premier willen stellen. De gelukkigen krijgen vrijdagavond nog een mail waarin de VVD aangeeft of ze erbij mogen zijn.