Politiek

SP-Kamerleden twijfelen over Emile Roemer, hangen anoniem vuile was buiten in het AD

14-12-2016 09:26

Het rommelt binnen de Socialistische Partij (SP). Dat schrijft het AD woensdag (Blendle-link). Volgens de krant twijfelen meerdere Kamerleden over de geschiktheid van Emile Roemer als lijsttrekker.

De vrees zou zijn dat de verkiezingen voor de SP weer zullen uitdraaien op een fiasco. De onvrede is volgens het AD zo hoog opgelopen dat verschillende SP-Kamerleden op eigen initiatief contact hebben opgezocht met de krant.

Er is verdeeldheid over de te varen koers. Het gaat er mede over dat alles wordt gefocust op het Nationaal Zorgfonds, een plan om één grote zorgverzekeraar op te zetten en het eigen risico af te schaffen. Er is een groep SP’ers die deze strategie slecht vindt. Andere onderwerpen zijn ook belangrijk voor een potentiele nieuwe achterban.

“Het broeit omdat er dingen te lang zijn blijven liggen”, zegt een Kamerlid anoniem tegen het AD. “Conflicten worden niet opgelost. Roemer heeft sinds zijn aantreden nooit onderhoud gepleegd. Want Emile duikt. Hij kan geen fractie leiden, laat staan Nederland.”

Anp