Politiek

Bonusquote: zelfs De Limburger mengt zich nu in debat Wilders-rechtszaak

07-12-2016 23:02

 

“Diep van binnen denken heel veel Nederlanders hetzelfde. Draai het anders maar eens om: hoeveel Nederlanders zouden er voor méér Marokkanen in Nederland zijn? ‘Minder Marokkanen’ kan ook op volkomen legitieme wijze worden ‘geregeld’. Beperken van nieuwe immigratie = minder. Tegengaan van importbruidjes = minder. Criminele Marokkanen uitzetten = minder. Afgewezen Marokkaanse asielzoekers terugsturen = minder. En last but not least: stimuleren van vrijwillige remigratie leidt ook tot minder Marokkanen. Waarom zou iemand deze ideeën niet mogen ontvouwen? Waarom wordt er op gereageerd alsof Wilders komt met een voorstel voor deportatie – of erger?

Het is een zeer principieel punt: als Wilders wordt veroordeeld mag ‘men’ dus niet eens meer wensen dat een bepaalde bevolkingsgroep (welke dan ook) minder talrijk is. Óf die wens kan alleen nog in stilte worden gekoesterd. Een ronduit huiveringwekkend idee in een vrij land.

Als Wilders wordt veroordeeld, wordt wederom een onwelgevallige mening hardhandig gesmoord. En daarna maar weer klagen ‘dat de PVV zo groeit’, en ‘dat er zoveel wordt gescholden op sociale media’. Het is een logisch gevolg van het volkomen verstikkende sociale klimaat in Nederland, waar officieren van justitie in een 188 pagina’s tellend requisitoir een gekunsteld verwijt van racisme creëren. Straf voor Wilders zal de onvrede niet wegnemen – enkel versterken.”

 

Vroeger was De Limburger een mijnwerkerscourantje waar ze eerst treinen vol Godwins hadden en toen schepen vol Godwins. Tegenwoordig werkt Sjors van Beek bij De Limburger en dat zie je, voel je, proef je.