TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Jan Roos weer in overtreding: VNL-lijsttrekker in verboden gebied Tweede Kamer

DENK-kopstuk Sylvana Simons eerder al in de fout

Lijsttrekker Jan Roos van VNL riskeert een straf van de Tweede Kamer. Hij liet zich dinsdag, ondanks een eerdere waarschuwing, opnieuw interviewen in een gebied van de Kamer waar alleen Kamerleden en bewindslieden interviews mogen geven. Roos zit nog niet in de Kamer. Een Kamerbode probeerde een einde aan een interview met Geenstijl te maken.

Het hoofd van de Kamer-staf beraadt zich na het nieuwe incident bij de zogenoemde Patatbalie op stappen. Mocht Roos zich opnieuw bezondigen, dan ‘zal ik het presidium (het bestuur van de Kamer, red.) voorstellen om hier maatregelen tegen te nemen’, gaf hij de VNL-voorman na de vorige aanvaring te verstaan. Roos klaagde daarop dat de Kamer ‘probeert mij, lijsttrekker van VNL, tegen te werken’.

De Kamer-staf gaf DENK-kopstuk Sylvana Simons al eens een soortgelijk standje. Het aspirant-Kamerlid had de pers uitgenodigd in de gangen van de Tweede Kamer om aan te kondigen dat ze zich bij de politieke beweging aansloot.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.