Politiek

Mailen met Roelof van Laar (PvdA) over de PvdA-Zondagbrief

05-12-2016 13:19

Beste Roelof van Laar,

Het is beslist nobel dat u zich inzet voor kinderen in Roemenië, die voor een hongerloon verrassingseieren in elkaar moeten zetten en daardoor niet naar school zouden kunnen. Maar klopt het verhaal ook? Volgens mij is de onheilstijding waarop u zich baseert een hoax. Nep, een poets zeg maar. Afkomstig van The Sun, een blad dat niet in de eerste leugen is gestikt.

Het bloteborstenroddelblad publiceerde inderdaad foto’s van een stelletje armlastige Roemenen die volgens Sun tegen het belachelijke bedrag van één euro 1000 eieren in elkaar zouden moeten zetten. Op de foto’s wordt een van de echtparen een handje geholpen door de kinderen Patrick (11) en Hannah (6). Er staat overigens nergens dat de kinderen vanwege hun werk niet naar school zouden kunnen. Er staat wél dat ma verslaafd is aan sigaretten en op de foto ziet pa eruit alsof ie iets te veel drinkt.

U zegt dat u deze kinderarbeid wilt voorkomen en daarom moeten wij de door u gestarte petitie tekenen. Maar met deze “tegen kinderarbeid”-actie laat u wat mij betreft precies zien waarom de PvdA zo verschrikkelijk ver is afgedreven van de mensen waarvoor ze traditioneel op kwam. Ferrero Rocher, de producent van de chocolade-eieren waar uw dochter zo dol op is, zou fatsoenlijke lonen moet betalen aan haar arbeiders dus aan de ouders van deze kinderen. Waarom pleit u daar niet voor? Of moet ik concluderen dat het gemiddelde (veel te lage) loon van de arbeiders in Europa er wat u betreft niet toe doet – tenzij hij/zij kind is, vrouw, homo, transgender of milieuactivist?

En overigens: de chocoladepeieren die u voor uw dochter koopt zijn natuurlijk veel te goedkoop – met dank aan al die ‘slavenarbeid’. En erg ongezond trouwens.

P.S.

Ik dacht even dat er geen zondagspreek was deze week. Maar uw brief was bij vergissing tussen de reclame beland. Oeps!

Met vriendelijke groet,

Elma Verhey

 

screen-shot-2016-12-05-at-13-15-27screen-shot-2016-12-05-at-13-15-35

https://youtu.be/v2yEjqwNBwo