Politiek

Henk Krol verwacht met 50Plus bij formatie mee te praten

04-12-2016 12:10

50PLUS-voorman Henk Krol verwacht dat hij een woordje kan gaan meespreken bij de formatie van een nieuw kabinet, na de verkiezingen in maart. “Ik verwacht zeker dat ik aan de formatietafel ga zitten en ik verheug me daar zeer op”, zei Krol in het tv-programma WNL op Zondag.

Hij zegt dat hij vooraf geen enkele partij uitsluit om mee samen te werken, ook de PVV van Geert Wilders niet.

De partij van Krol staat op een virtuele elf zetels in de jongste peiling van Maurice de Hond. 50PLUS heeft nu één Kamerzetel, nadat Norbert Klein, die de tweede zetel bezette, zich in 2014 had afgesplitst en verderging als zelfstandig Kamerlid.

Een vuist maken

‘Ik heb toen mijn broodje niet eens opgegeten’

Of Krol bij de eventuele formatiebesprekingen zal vasthouden aan verlaging van de AOW-leeftijd naar 65, hangt af van het aantal zetels dat hij haalt. “Als we doorgroeien naar twintig zetels, kunnen we een vuist maken”, aldus de 50PLUS-leider.

Krol ging ook nog in op de uithaal van premier Mark Rutte aan zijn adres. Rutte zei onlangs dat Krol helemaal niets voor de ouderen gaat doen. Hij zou alleen maar aanschuiven om de broodjes op te eten en dan weer weggaan. “Henk Krol is alleen bezig met Henk Krol”, aldus Rutte in een ‘conference’ op het verkiezingscongres van de VVD.

Krol beaamde bij WNL dat hij bij een vergadering heel snel is vertrokken, omdat het voor hem al gauw duidelijk was dat het overleg niets zou opleveren. “Ik heb gevraagd: kan er niet nog ietsje bij voor de ouderen? Toen het antwoord ‘nee’ was, ben ik direct opgestapt, ik heb mijn broodje niet eens opgegeten”.

(ANP)