Politiek

Ard van der Steur (VVD) gaat subsidie Meldpunt Internet Discriminatie (MiND) niet stoppen

01-12-2016 18:40

Minister van Veiligheid en Justtie Ard van der Steur (VVD) is niet van plan om de subsidie van het Meldpunt Internet Discriminatie (MiND) te stoppen. Dat zei hij donderdag in de Tweede Kamer. Het MiND vindt dat negatieve uitingen over homo’s door moslims in de context van het geloof moeten worden gezien. Dat meldde ThePostOnline eerder op de dag. Na enige ophef besloot het MiND daar op terug te komen. Van der Steur zei het ‘oorspronkelijke standpunt onacceptabel’ te vinden. Toch denkt hij niet dat dit hoeft te leiden tot het stopzetten van de subsidie. Wel gaat hij in overleg met het meldpunt.

Onder leiding van PvdA Kamerlid Ahmed Marcouch tekende eerder op de dag zich een meerheid af voor behoud van subsidie voor MiND. CDA Kamerlid Madeleine van Toorenburg steunde dit voorstel in eerste instantie, na berichtgeving van ThePostOnline trok zij haar handtekening terug.

VNL zei eerder op de dag bij monde van Kamerlid Louis Bontes dat het ‘subsidiëren van instellingen die het oproepen tot geweld bagatelliseren gestaakt moet worden’.

Lees ook

TPO – Meldpunt Internet Discriminatie (MiND): ‘Islamitische homohaat is geen discriminatie want islam’