Politiek

Jacques Monasch overweegt nieuwe partij op te richten

11-11-2016 21:16

Jacques Monasch overweegt een eigen partij te beginnen. Het Tweede Kamerlid dat deze week uit de fractie van de PvdA vertrok, bevestigt berichtgeving door de Volkskrant hierover.

In een interview met de krant zegt Monasch dat hij ergens in de komende anderhalve week de knoop doorhakt. Naar eigen zeggen hebben veel mensen hem gevraagd de stap te zetten en voert hij momenteel gesprekken. “Ik wil een partij die een sociaal hart én een gezond verstand heeft”, aldus Monasch. In de Volkskrant pleit hij onder meer voor een strenger asielbeleid.

 

“De mensen die mij PVV Light noemen, roepen tijdens de vluchtelingencrisis: ‘Wir schaffen das.’ Ze brengen een oude slaapzak en knuffel naar het asielzoekerscentrum en vertrekken daarna weer naar Aerdenhout en Heemstede. Maar we kunnen het niet aan. Uit alle cijfers blijkt dat asielzoekers onderaan in de samenleving terecht komen. Eritreeërs hangen nu de hele dag op straat rond in kwetsbare buurten. Wat is daar sociaal aan?”

 

Monasch zou meedoen aan de lijsttrekkersverkiezing binnen de PvdA, maar trok zich terug en verliet zelfs de partij omdat er volgens hem alleen leden mogen meedoen, terwijl er eerder sprake zou zijn van open verkiezingen. Ook wilde hij invloed op het verkiezingsprogramma. Naar eigen zeggen wilde hij de partij van binnenuit veranderen.

Lees ook

Robbert Baruch – Het gelijk van Jacques Monasch

Jacques Monasch – De sociaaldemocratie zal progressief én conservatief moeten durven zijn

Dossier Jacques Monasch

ANP/TPO