Petitie om aangifte te doen tegen ‘haatzaaierij Sylvana Simons’, meer dan 28.000 handtekeningen

07-11-2016 15:41

Een petitie op de website Petities 24 waarin wordt opgeroepen aangifte te doen tegen Sylvana Simons wegens ‘haatzaaierij’ is maandagmiddag al meer dan 28.000 keer ondertekend. De petitie staat pas twee dagen online, meldt Powned.

Volgens de makers van de petitie, ene P.J. Nievelstein, is Sylvana Simons een ‘haatzaaier’ en kan ‘mijn veiligheid op straat nu niet meer worden gegarandeerd’. Over welke veiligheid op straat het precies gaat en wat Sylvana Simons daarmee heeft te maken wordt verder niet uitgelegd.

Ook zou aangifte nodig zijn omdat ‘zij mij ervan beticht een racist te zijn en daarmee een verdeeldheid tussen de ethnisch Nederlandse bevolking en onze gekleurde medemens propagandeert’ en ‘dit negatieve gevolgen voor mijn zaak omdat ik als racist wordt betiteld door deze mevrouw’.

Waarom iemand handtekeningen wil verzamelen om aangifte te doen blijft onduidelijk. Voor het doen van aangifte zijn geen handtekeningen nodig, dat kan gewoon door even een afspraak te maken bij het politiebureau.