Politiek Buitenland

Donald Trump is Twexit, medewerkers nemen Twitter-account over

07-11-2016 10:21

Donald Trump tweet niet zelf meer. Medewerkers van de Republikeinse presidentskandidaat hebben volgens The New York Times de verantwoordelijkheid voor zijn Twitteraccount overgenomen.

Trump gebruikte Twitter de afgelopen maanden veelvuldig om rivalen en critici de volle laag te geven. Inmiddels zouden medewerkers de tekstberichten tikken. Het is nog onduidelijk wanneer de Trump-campagne die wijziging doorvoerde, maar de afgelopen 24 uur verschenen vooral bedankjes aan aanhangers op de tijdlijn.

President Barack Obama greep het nieuws aan om de spot te drijven met Trump. “Kennelijk heeft zijn campagneteam zijn Twittertoegang afgepakt”, grinnikte Obama tijdens een toespraak. Volgens de president hadden de medewerkers van Trump kennelijk weinig vertrouwen in de zelfbeheersing van hun kandidaat.

Dat Trump het twitteren moet overlaten aan medewerkers, bewijst volgens Obama dat de Republikein niet geschikt is voor het hoogste ambt in de Verenigde Staten. “Als iemand een Twitteraccount al niet aankan, kan hij de lanceercodes voor nucleaire wapens ook niet aan.”

Anp