TPOok!

 
Haagse grabbelton

Afgewezen PvdA-lijsttrekker Gerard Bosman: ‘Ik had 2-3 miljoen stemmen kunnen halen’

Voorzitter PvdA Ridderkerk overweegt besluit partijbestuur aan te vechten

Gerard Bosman – voorzitter van de PvdA Ridderkerk – is weinig ingenomen met zijn afwijzing als kandidaat-lijsttrekker door het PvdA-partijbestuur.  In een verklaring op zijn website schrijft hij:

 

“Dit is een klap in het gezicht van de mensen die mijn kandidatuur ondersteunen en voor wie ik opkom. Het gaat hier niet over mij, maar om de 2-3 miljoen mensen die het moeilijk hebben in ons land en die het vertrouwen in onze partij verliezen.”

 

Bosman overweegt besluit partijbestuur aan te vechten

Funfact: de PvdA wist tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 1.848.805 stemmen te behalen, in 2010 2.085.077. In zijn communiqué  valt verder te lezen dat Bosman overweegt het besluit van het PvdA-bestuur aan te vechten. Bosman is één van de voormannen van de groep Linksom! binnen de PvdA. Ook Sander Terphuis is bij de beweging betrokken. Erg hoog staan beiden niet in de PvdA-hiërarchie maar bij Linksom! zijn ook Tweede Kamerleden Mei Li Vos en Lutz Jacobi betrokken (PvdA-ideoloog René Cuperus liet onlangs aan TPO weten dat zijn naam onterecht op de website stond maar dat Bosman cum suis na lang aandringen deze hebben verwijderd).

En Pelle Oosting dan, de Donald Trump van de PvdA uit Deventer?

PvdA-lid en loco-griffier van de gemeente Deventer Pelle Oosting kondigde vorige maand aan óók een gooi naar het lijsttrekkerschap te willen doen. Zijn ambitie werd maandag eveneens door de hogere PvdA-echelons gesmoord. Maar Oosting kreeg ook goed nieuws te horen. Hij mag van de kandidaten-commissie de Den Uyl-leergang volgen; het voorportaal van het Kamerlidmaatschap voor sociaal-democraten.

Lees ook

TPO – Jacques Monasch stapt uit PvdA-fractie

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.