Politiek

Advocaat Geert Wilders wraakt rechter

03-11-2016 15:22

Geert-Jan Knoops – de advocaat van Geert Wilders – heeft rechter Elianne van Rens gewraakt. Volgens Knoops heeft Van Rens tijdens de ondervraging van getuige-deskundige Paul Cliteur eerder de op de dag een fout gemaakt door de term ‘onverdraagzaamheid’ verkeerd te interpreteren. Daarom zou ze vooringenomen zijn. Vrijdagochtend om 10.00 uur gaat de Wrakingskamer het verzoek van Knoops behandelen. Het OM acht het verzoek ‘kansloos’.

Wordt vervolgd. 

Wilders had zich eerder op de dag al negatief uitgelaten over Van Rens.

Update 16.36 – Wrakingskamer gaat vrijdag kijken naar verzoek Knoops

Vrijdagochtend om 10.00 uur gaat de Wrakingskamer het verzoek van Knoops behandelen. Wordt vervolgd.

Update 15.48 – Rechter ging in de fout bij verhoor Paul Cliteur

Volgens Knoops heeft Van Rens tijdens de ondervraging van getuige-deskundige Paul Cliteur eerder de op de dag een fout gemaakt door de term ‘onverdraagzaamheid’ verkeerd te interpreteren. Daarom zou ze vooringenomen zijn. Bovendien wijst Knoops er op dat het er op lijkt dat Van Rens sowieso al vooringenomen was.

In maart dit jaar had Wilders ook al kritiek op Van Rens en wilde hij dat ze niet deelnam aan het proces. Volgens hem had ze in het verleden kritiek geuit op de politieke standpunten van zijn partij.  Daarnaast zou  Van Rens in het tv-programma Kijken in de ziel de rechterlijke beslissing tijdens het vorige proces tegen Wilders om de wraking van de rechter toe te wijzen bekritiseerd hebben.

Lees ook

VIDEO – Het verhoor van Paul Cliteur tijdens het Wilders Proces