Haagse grabbelton

Geenpeil kondigt ‘voorjaarsoffensief’ aan – Doelwit: PvdA, VVD en D66

31-10-2016 21:23

Geenpeil, het samenwerkingsverband dat leidde tot het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne, roert zich weer. Op het roze nieuws- en opinieweblog Geenstijl valt maandagavond te lezen dat Geenpeil de landelijke verkiezingen in maart ‘wil bijsturen’. De stichting wil 100.000 euro crowdfunden en roept het ‘Leger des Peils’ – vrijwilligers die de eerdere campagne ondersteunden – op zich te melden. Doelwit: PvdA, VVD en D66.

In het communiqué op Geenstijl valt te lezen:

 

“In maart 2017 zijn er Tweede Kamerverkiezingen. GeenPeil gaat sparen voor vacuümbommen op de verkiezingen. Het wordt tijd voor een eigen initiatief en een voorjaarsoffensief. Als het Leger des Peils meer dan 4.1 miljoen mensen naar de stembus kan krijgen, dan kan het Leger des Peils ook een paar miljoen mensen overhalen om niet te stemmen op de democratieverraders van VVD, PvdA of D66, of op alle andere partijen die medeplichtig zijn aan het negeren van de uitslag en het uitstellen van een antwoord op een democratisch referendum.”

 

Eerder op de dag werd bekend dat het kabinet zich verzekerd weet van een Kamermeerderheid in Tweede Kamer en senaat om het associatieverdrag met Oekraïne te ratificeren. Iets wat daarna echter weer werd ontkend door minister-president Mark Rutte.

Hoe dan ook: Geenpeil is terug. Wordt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vervolgd.

Lees ook

Geenstijl – GeenPeil lanceert het Vacuum Voorjaarsoffensief

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.