Politiek

Rusland heeft radarbeelden MH17 overgedragen aan Nederlandse ambassade in Moskou

26-10-2016 18:16

Familierechercheurs hebben vandaag aan Nederlandse nabestaanden van slachtoffers van de MH17-ramp laten weten dat Rusland woensdag radarbeelden heeft overhandigd. Rusland deed de toezegging eind september primaire radarbeelden aan Nederland te geven van het luchtruim boven het oosten van Oekraïne van de dag dat vlucht MH17 naar beneden werd gehaald.

De tekst van het bericht:

 

“Op verzoek van het Openbaar Ministerie doen wij u onderstaand bericht toekomen. Vandaag heeft de Russische Federatie informatie ter beschikking gesteld ten behoeve van het Nederlandse strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Welke informatie de Russische Federatie heeft verstrekt, is nog niet bekend. Naar zeggen van het Russische OM, de Prokuratura, bevat deze informatie de radargegevens waarover in september jl. door de Russische autoriteiten is gepubliceerd. Zodra de informatie in Nederland is, zal die door leden van het onderzoeksteam worden bestudeerd.”

 

De Tweede Kamer debatteert woensdagavond over de laatste stand van zaken met betrekking tot MH17.

Update 18.37 – Van der Steur: Informatie overhandigd aan Nederlandse ambassade in Moskou

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur meldt tijdens het debat dat de Russen de informatie hebben overgedragen aan de Nederlandse ambassade in Moskou.

Lees ook

TPO – Dossier MH17