Politiek Buitenland

Donald Trump over beschuldigingen seksueel misbruik: ‘Al die leugenaars ga ik aanklagen’

23-10-2016 11:22

“Al die leugenaars ga ik aanklagen zodra de verkiezingen voorbij zijn,” zei de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zaterdag (lokale tijd). Zaterdag wees pornoster Jessica Drake nog met de beschuldigende vinger naar hem, aldus Amerikaanse media. Drake is de elfde vrouw die Trump van seksueel misbruik beschuldigt.

Aan zijn uitspraak voegde Trump nog toe, “Ik kijk er nu al naar uit”. Donald Trump verdenkt Clinton en de Democratische partij ervan achter alle beschuldigingen te zitten.

Eerste Honderd Dagen

Trump maakte in Gettysburg de plannen bekend voor zijn eerste honderd dagen in het Witte Huis. Het aanklagen van de vrouwen is slechts één punt op zijn agenda. Veel andere punten werden al eerder bekendgemaakt, zoals het bouwen van een – door Mexico te betalen – muur op de grens met Mexico. Hij wil alle criminele migranten deporteren en de door president Barack Obama hervormde gezondheidszorg moet ongedaan worden gemaakt.

Op handelsgebied neemt Trump afscheid van het Trans Pacific Pact (TPP) en wil hij opnieuw onderhandelen over de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst NAFTA. Trump noemt zijn honderddagenplan “De overeenkomst tussen Donald J. Trump en het Amerikaanse volk”.

(ANP)